Kamracka Spiżarnia
Naszą wizytówką jest domowe jedzenie, przygotowywane w naszej Kamrackiej kuchni.
Autorem, pomysłodawcą i wykonawcą wędlin jest Leszek Szymczak, a innych smakołyków - Alina Szymczak i Pani Zosia, która jest z nami od początku powstania Osady Kamratowo i Kamratówki.
"Kręcimy" kiełbasy, wędzimy wędliny i serki, zaprawiamy ogórki, robimy dżemy i tradycyjne szpyrki wiślańskie.
Wszystkich naszych smakołyków Goście mogą skosztować podczas codziennych śniadań, które odbywają się w Kamratowie w czasie sezonu letniego i zimowego.
Półmisek Smakosza
Składa się z czterech rodzajów kamrackich wędlin, w tym certyfikowanej Kminkuli czyli pierwszej jakości wędzonej kiełbasy z dodatkiem kminku
Kamrackie serki
Wędzone serki z mleka krowiego obtoczone we własnej kompozycji przypraw
Wiślańskie Szpyrki po Kamracku
Certyfikowany smalczyk według autorskiej receptury z dużą ilością mięsa i przypraw - to w nim szczególnie zasmakowała Pani Magda Gessler podczas swojej wizyty w naszej Osadzie
Pikantne ogóreczki
Grube plasterki ogórków zanurzone w pikantnej zalewie z czosnkiem - idealny dodatek do mięs i wędlin
Kamrackie Krepliki
Tradycyjne pączki z nadzieniem z powideł śliwkowych, zdobywcy I-go miejsca w konkursie na "Najlepsze Beskidzkie Krepliki"
Bułeczki drożdżowe z marmoladą
Nazywane także 'kołoczykami'
Jagody po Kamracku
Domowy dżem z całymi owocami jagód
Naleśniki z twarogiem
Domowej roboty naleśniki wypełnione słodkim nadzieniem z twarogu
Kamrackie hot-dogi
czyli parówki w cieście drożdżowym
Kiełbaski „Kebabczetki”
Parzone kiełbaski z mięsa mielonego przyprawione mieszanką ziół
Doskonałe na grilla lub do przyrządzenia na patelni