Kamracka Spiżarnia

Wyżywienie

Naszą wizytówką jest domowe jedzenie, przygotowywane w naszej Kamrackiej kuchni.

Autorem, pomysłodawcą i wykonawcą wędlin jest Leszek Szymczak, a innych smakołyków - Alina Szymczak i Pani Zosia, która jest z nami od początku powstania Osady Kamratowo i Kamratówki.

"Kręcimy" kiełbasy, wędzimy wędliny i serki, zaprawiamy ogórki, robimy dżemy i tradycyjne szpyrki wiślańskie.

Wszystkich naszych smakołyków Goście mogą skosztować podczas codziennych śniadań, które odbywają się w Kamratowie w czasie sezonu letniego i zimowego. 

Półmisek Smakosza
Składa się z czterech rodzajów kamrackich wędlin, w tym certyfikowanej Kminkuli czyli pierwszej jakości wędzonej kiełbasy z dodatkiem kminku
 

Kamrackie serki
Wędzone serki z mleka krowiego obtoczone we własnej kompozycji przypraw
 

Wiślańskie Szpyrki po Kamracku
Certyfikowany smalczyk według autorskiej receptury z dużą ilością mięsa i przypraw - to w nim szczególnie zasmakowała Pani Magda Gessler podczas swojej wizyty w naszej Osadzie
 

Pikantne ogóreczki
Grube plasterki ogórków zanurzone w pikantnej zalewie z czosnkiem - idealny dodatek do mięs i wędlin
 

Kamrackie Krepliki
Tradycyjne pączki z nadzieniem z powideł śliwkowych, zdobywcy I-go miejsca w konkursie na "Najlepsze Beskidzkie Krepliki"
 

Bułeczki drożdżowe z marmoladą     
Nazywane także 'kołoczykami'   
 

Jagody po Kamracku
Domowy dżem z całymi owocami jagód
 

Naleśniki z twarogiem  
Domowej roboty naleśniki wypełnione słodkim nadzieniem z twarogu
 

Kamrackie hot-dogi                                     
czyli parówki w cieście drożdżowym    
    

Kiełbaski „Kebabczetki”                                 
Parzone kiełbaski z mięsa mielonego przyprawione mieszanką ziół
Doskonałe na grilla lub do przyrządzenia na patelni